Seine 18
9247BE Ureterp

+31 (0)512 764 460
info@cozycorner.nl

TRIMMEN

'Trimmen' een verzamelwoord voor de totale professionele vachtverzorging voor uw huisdier.

Afhankelijk van de vacht , uw wensen en/of de staat waarin uw huisdier bevindt, zijn er verschillende behandelingen mogelijk: scheren, knippen, effileren, plukken, ontwollen, wassen en borstelen/kammen.De standaard volledig beautybehandeling bij Trimsalon Cozy Corner is: 
* minimaal twee keer wassen met een geschikte shampoo voor de behandeling 
* afdrogen met een professionele föhn en waterblazer 
* in model brengen naar de rasstandaard of uw wensen 
* nagels knippen en/of vijlen 
* oren schoon- en haarvrij maken (waar nodig) 
* controle van de algemene gezondheid van uw hond, en waar nodig wordt u op de hoogte gesteld van eventuele ontdekkingen 

Puppy Pawfect


In het belang voor uw puppy kunt u een Gratis*  verwenmoment laten inplannen, zodat hij/zij op een jonge leeftijd kennis maakt met de trimster.
Bij Trimsalon Cozy Corner kunt u uw puppy brengen met een leeftijd tussen 8 en 12 weken.
Uw puppy krijgt een eenvoudige behandeling om o.a. aan de verschillende apparaturen en geluiden te laten wennen.
     

* U betaalt €25,00  voor het verwenmoment. Maakt u binnen 3 maanden een volledig trimafspraak voor uw puppy dan krijgt u €25,00 korting

Contact

Borstelen en/of Kammen
Het borstelen van uw hond is voor velen een noodzakelijk kwaad. Maar het is ook een goede manier om een band met uw hond op te bouwen.
Welke borstel gebruikt u nu waarvoor en wanneer? Dit hangt van af uw hond; langharig, kortharig, met of zonder ondervacht? 
 
Wilt u advies krijgen over welke borstel of kam u het beste thuis kan gebruiken, kom gerust langs in de trimsalon om vrijblijvend deskundig advies.

 

Knippen / Scheren
Bij deze manier van trimmen wordt het haar alleen ingekort. Het enige verschil tussen scheren en knippen is de lengte van de vacht die je laat staan. Ieder gewenste model en lengte is te knippen en / scheren. Poedels worden meestal met een rechte schaar geknipt. Maltezers vaak met een effileerschaar, omdat je zo een natuurlijk effect in de vacht krijgt. 
Scheren wordt gedaan met een professionele hondentondeuse met verwisselbare scheerkoppen. Deze scheerkoppen hebben ieder een eigen maat, waarmee je een haarlengte van 1 mm tot 16 mm kan scheren. De honden komen variërend van 1 maal in de 6 weken tot 1 maal in de 3 maanden naar de trimsalon.   
Rassen met een knipvacht zijn o.a.: 
Poedels - Bichon Frisé - Lagoto Romangnolo - Spaanse Waterhond - ook Boomerhond of honden met vergelijkbare vachttype  

Ontwollen
Honden met een wollenvacht houdt in dat de wol /ondervacht loslaat en kan verwijderd worden. Door aaien van uw hond trekt u het haar ook uit, of u kunt het zelf met de hand eruit plukken. Zonder twijfel zult u merken dat er twee keer in het jaar meer haar is rondom uw huis. 
Met behulp van de nieuwste technieken is uw trimster zeer geschikt om dit behandeling uit te voeren met de was en blaas methode.     
Rassen die worden ontwold zijn o.a: 
Berner Sennenhond - Golden Retriever - Groenendaal - Border Colllie - Newfoundlander 

Uitdunnen / Inkorten
Deze trimtechniek wordt gebruikt bij het modelleren van te overvloedig haar van de hond. Die wordt het meest op spaniëls en retrieverachtige vachten gebruikt. Het lichaam van deze honden wordt, waar mogelijk uitgeplukt met de hand en verder met een speciaal getangde schaar (effileerschaar) uitgedund en gemodelleerd. 
 Deze honden komen gemiddeld 2 tot 6 maal per jaar naar de trimsalon.   
Rassen die uitdunnen en inkorten zijn o.a: Engelse Cocker Spaniël - Amerikaanse Cocker Spaniël -Golden Retriever - Ierse Setter - Cavalier King Charles Spaniël 

PLUKKEN

Een plukhond wordt met de hand geplukt, in sommige situaties afhankelijk van de vacht structuur kan met behulp van een trimmes geplukt.  Het vacht dat geplukt wordt is dode haar. Dit behandeling doet uw hond beslist geen pijn. Hij/zij vindt dit juist prettig. 
Pluk honden gaan gemiddeld 2 @ 4 keer per jaar naar de trimster om de dode haar uit te laten plukken.
Rassen die geplukt worden zijn de meeste Terriëerrassen met een ruwhaar vacht o.a: 
West Highland White Terriër - Schotse Terriër - Airdale Terriër - Jack Russel Terriër - ruwhaar - Teckels - ruwhaar - Duitse staande - ruwhaar -of honden met vergelijkbare vacht

KATTENTRIMMEN

Katten in de trimsalon komen geregeld om door te kammen als dit thuis niet lukt, maar ook door vervilting van de vacht om te laten scheren 

KONIJNENTRIMMEN

In het algemeen is een konijn redelijk goed zelf te onderhouden wanneer dit niet lukt is een bezoek aan de trimsalon een prima optie! 

wASSEN EN DROGEN

inbegrepen in de trimbehandeling wordt uw hond gewassen, uiteraard met een gepaste shampoo. Dit gebeurt twee maal om een optimale schone vacht te krijgen. 

Na de wasbeurt wordt de water in de vacht uitgeblazen met een krachtig waterblazer en warmte. Daarna wordt de vacht droog gemaakt met een professionele föhn.

Lees meer